domingo, 15 de enero de 2023

Turó de Tres Creus - Mura

 

Turó de Tres Creus de Mura

929,70 m

Coordenades:   41° 39′ 00″ N, 1° 58′ 11″ E

 

Geodesic al Turó de la Pola o de Tres Creus


Un conglomerat de 930 m d'altitud, dins el parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac i dins del municipi de Mura al Bages. 

És conegut per la doble terminologia de Tres Creus o de la Pola, probablement per la proximitat a ambdós espais, el coll de Tres Creus (un veritable nus de camins a la carena de l'Obac) i el santuari luni-solar de la Pola (espai curiós del qual parlaré en un altre post). No obstant això, el fet de no tenir un nom propi o de ser un turó molt més modest que la Mola o el Montcau, i poc transitable, no el deixa sense protagonisme dins el conjunt d'espais destacats que formen el parc natural de Sant Llorenç. 

Un enclau d'excel·lents vistes a 360 º vers el massís de Montserrat, els Pirineus, el Montcau, la Mola, Castellsapera, etc.

Espectaculars panoràmiques les que podem contemplar en les diferents estacions de l'any, així com en diferents moments del dia.

 

Panoràmica des del turó de Tres Creus, gener 2023

 

Panoràmica de del turó. Vistes del Montcau i la Mola.

 

“La natura és tot el que veiem: el turó, la tarda, l'esquirol, l'eclipsi, la vespa. O millor dit, la natura és el paradís. La natura és tot el que sentim: el pardal bobolink, el mar, el tro, el grull. O millor dit, la natura és harmonia. La natura és tot el que sabem sense tenir la capacitat de dir-la, de manera que la nostra saviesa és imponent en comparació amb la seva senzillesa."

Emily Dickinson

(Amherst, Massachusetts, 1830-1886)

 

Cartografia
 

Fonts

Diba - Patrimoni  

https://cartotecadigital.icgc.cat


 


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario